Zeg, hoe is het nu eigenlijk?

Marielle Dekker
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

 Ik was gestart met ondernemen

En toen was het alweer een jaar geleden dat ik ermee ging stoppen.. En zichtbaar ging worden. Stiekem wilde ik hier héél even schrijven dat dat laatste niet zo heel goed gelukt is, maar ik denk toch dat het wel meevalt. Want hé, ik sta tegenwoordig regelmatig op een heus podium mensen te entertainen; hoe zichtbaar wil je het hebben?

Maar ik betrapte me er wél op dat van mijn huidige werk weinig zichtbaar is. En dat ik mezelf niet echt vaak laat zien op Social Media (ik noem eens wat). Dus daar heb ik wel een nieuw doel te pakken.

‘En wat dacht je dan van je blog Mariëlle?’. Oh ja, dat was ook nog een puntje. Weer een doel erbij!

Even een terugblik.

Voordat ik nou alweer overga op nieuwe doelen, hoe is het eigenlijk gegaan afgelopen jaar? Vandaag lijkt me een prima dag om terug te blikken in plaats van aan het einde van dit jaar. Over anderhalve week heb tenslotte geen tijd meer. Dan komt Sinterklaas weer in het land en als die snuiter weer vertrokken is, is het tijd om met de kerststress te beginnen. Als het dan eindelijk eind december is, ben ik al blij dat ik met 4 extra kilo op de bank kan ploffen om me voor te bereiden op champagne en oliebollen. Om dan óók nog eens terug te blikken, nee dank je. Dus ik zeg, 6 november is een prima dag voor een terugblik!

Nou, ik kan er kort over zijn; Het ging het afgelopen jaar best lekker. Ik kan wel uitgebreid vertellen wat ik heb gedaan dit jaar, maar dat geeft jullie ongetwijfeld dit gevoel: ‘ja, best leuk, maar ik snap er weinig van. Ik had er waarschijnlijk bij moeten zijn’

Ik heb dit jaar mooie klussen gehad, minder mooie, kleine klussen en minder kleine. Mijn omzet is verviervoudigd ten opzichte van 2018. (Dit wil ik wel doorzetten eigenlijk, kan ik mijn liefde voor wiskunde weer eens gebruiken. Dan heb ik dus een exponentiële groei van vier, hoeveel jaar heb ik dan nog nodig om in de Quote500 te komen?)

Ik heb veel cursussen gevolgd, veel geleerd, weinig in praktijk gebracht. Dat laatste is ook nog een puntje van verbetering trouwens.

En, ook heel belangrijk, ik heb mijn rode draad gevonden! Je zal ‘m maar kwijt zijn tenslotte.

Joehoe! Ik ben er weer!

En nu ben ik weer terug. Of nou ja, ik was er dus al die tijd nog steeds, maar vanaf nu zullen jullie echt weer vaker van me lezen, of horen. Of zien. Dat laatste, daar ben ik nog niet helemaal over uit.

Ik heb namelijk een topcoach ingeschakeld (meerdere trouwens, tegenwoordig is de helft van Nederland toch coach, dus waarom zou je er geen gebruik van maken?). Maar deze coach helpt me doelen te stellen én ze ook daadwerkelijk te halen. Dus als er nu niet wekelijks een blog van mijn hand verschijnt, heb ik haar wat uit te leggen. En dat heb ik dus liever niet. Dus ja mensen, er volgt nog meer. De komende tijd zal ik jullie onder andere vertellen over die rode draad, mijn optredens, hoe 1 kopje koffie je meer dan € 2.000,- kan opleveren en alles wat me maar te binnen schiet.

En Tadaa! Hier zijn mijn nieuwe doelen.

Oké, nu even concreet. Wat zijn mijn doelen voor komend jaar?

  • Elke week bloggen
  • Elke week optreden
  • Elke dag een gedicht
  • Alles wat ik geleerd heb in al die cursussen in praktijk brengen
  • Omzet nog een keer verviervoudigen
  • Een column in een bekend tijdschrift (je kan maar iets te wensen hebben…)

Ongetwijfeld komen er nog meer doelen bij, maar dit lijkt me voorlopig genoeg om in actie te komen.

Fijn dat ik er weer ben mensen, ik hoop jullie ook weer te zien!

2 thoughts on “Zeg, hoe is het nu eigenlijk?”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *