Ik vergelijk mezelf graag met anderen

Jaloezie
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Al die andere vrouwen …

Tegenwoordig zie ik allemaal vrouwen voorbij komen die het al helemaal gemaakt hebben. Mocht je je afvragen waar ik die dan zie, Instagram, mijn favoriete tijdverdrijf 😉. Maar goed, die vrouwen dus. Net 30 en dan al een goed lopend bedrijf hebben, of meerdere. Soms nog niet eens 30. En dan voel ik me wel eens een dummie. Als het boek ‘ondernemen voor dummies’ bestaat, hebben ze mij tijdens het schrijven als ideale lezer in gedachten gehad. Want ik ben al 37 (echt? Schrijf ik dit nu gewoon op? Ja, dat doe ik) en wat heb ik nu helemaal gedaan in mijn leven, echt ondernemend was het allemaal niet.

Dat vergelijken, is dat nodig?

Ik weet ook heus wel dat vergelijken niet handig is, je niets verder helpt, je alleen maar minder zelfvertrouwen geeft etc. En soms denk ik dat het juist wel handig is, vergelijken. Als je namelijk naar iemand kijkt en je daar slechter van gaat voelen, zit in die persoon, of dat verhaal dus iets wat je ook wilt bereiken. Dat hoeft niet die hele loopbaan te zijn, maar iets uit dat verhaal van die persoon steekt mij, dus daar heb ik dan wat te doen.

Mindswitch!

Dat doe ik vanaf nu. Ik kijk vol bewondering (stiekem vol jaloezie, maar dat klinkt zo lelijk, dus zeg ik dat niet) naar mensen waarvan ik vind dat ze een topleven hebben. En dan bedenk ik me wat dat dan precies is, datgene wat ik zo graag wil van dat leven van hen. Daar wil ik ook heen de komende jaren. Vaak is het iets met vrijheid geloof ik. Het is toch heerlijk om een beetje van afspraak naar afspraak te gaan, wat te kletsen. Om 15.00uur te stoppen met werken en dan ook nog elke twee maanden op vakantie te gaan. Oké, wellicht zit hier ook nog iets in verwerkt als de ‘Instagram-werkelijkheid’ en ziet alles er mooier uit dan het werkelijk is. Maar toch, het lijkt mij wel ideaal!

Nu nog even geduld vinden, want zo’n leven komt vast niet met een paar maanden (een jaar moet vast lukken 😊). En mezelf blijven vertellen dat niet alles perfect is en ik ook niet in alles de beste hoef te zijn. Een paar kleine dingetjes dus, prima te doen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *