Bedrijfsnaam die goed voelt

30709191_10214242682254585_8332424819836452864_n
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Doen waar je goed in bent

Mariëlle, ik vind je logo niet mooi. Mag ik een nieuwe voor je maken? Zo klonk ongeveer het bericht dat ik laatst kreeg van mijn nicht. Nu heeft zij veel meer verstand van logo’s dan ik. Dus ja, graag! Mijn logo had ik zelf in elkaar geknutseld. Als zij dat beter kan, lekker doen! Tenslotte is het fijn als iedereen doet waar hij/zij goed in is!

Mijn nicht ging aan de slag. En kwam vervolgens met het feit dat TaalTechneut.com misschien ook niet handig was. Er was al een .nl van en die wordt eerder onthouden, waardoor mensen niet op mijn site terecht komen. Bovendien is een .nl site beter wanneer ik me op de Nederlandse markt wil richten. En aangezien ik Nederlands schrijf, is dat wel waar. Of ik even een nieuwe naam kon bedenken.

Lekker dan. Heb ik iemand die me helpt, ben ik gelijk weer vier stappen terug. Ik ben er even voor gaan zitten. Een naam is toch iets persoonlijks en, dacht ik, blijvend.

Iets waar ik misschien niet zo goed in ben

Nu mogen jullie best weten dat ik niet altijd handig ben in het kiezen van namen. Zo heb ik een dochter die dezelfde naam heeft als de Egyptische godin van de vruchtbaarheid. Een half jaar later was er opeens een terreurbeweging met haar naam. Daarbij heeft zij de achternaam van haar vader (Kamp)… Goed van ons hè, je zou er bijna stil van worden. Ons huis wordt al jaren scherp in de gaten gehouden en samen op vakantie naar de VS wordt ook niks denk ik.

Oké, ik heb geleerd dat ik best langer mag nadenken over een naam. Dat heb ik gedaan, gelukkig was ik er ’s middags al uit! En het voelde goed! Ik kreeg direct zin om mijn website aan te passen. En ik kreeg een mooi logo!

Mijn les van deze week

Daarnaast heb ik nog wat geleerd. Het is beter is om jezelf te hervinden voor je een naam bedenkt. Techneut is tenslotte maar een klein onderdeel van mij. Ooit gekozen omdat de slogan ‘een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ mij zo raakte. Van mezelf moest ik immers altijd slim zijn, dus moest ik wel voor de techniek kiezen.

Heel veel dank Lotte! Weer een stukje dichter bij mezelf!

Check mijn nieuwe site: www.taaltraiteur.nl

1 thought on “Bedrijfsnaam die goed voelt”

  1. Hey,

    Das niet zomaar even makkelijk een nieuwe naam verzinnen. Wat heerlijk dat je iig creatief genoeg bent en je open staat voor het nieuwe. Good for you!

    💋 Linda

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *